sobota, 15 października 2016

Żurawina z jabłkami ,imbirem itd...


Żurawina z jabłkiem cytryną imbirem gozdzikami i cynamonem
PRZEPIS:
650g żurawiny
2 jabłka obrane i wypestkowane
Sok i skórka otarta z 1 cytryny
OK 4cm imbiru 
200 g cukru
4 goździki
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
Żurawine umyć przebrać i ewentualnie pozbyć się ogonków
Imbir zetrzeć na drobnej tartce
Wszystko umieścić w naczyniu TM
Gotować 20min/90stC/obr.wsteczne 2
Po 20 min zgarnąć że ścianek owoce jeśli się przyczepiły i nie rozgotowaly i ustawić jeszcze raz na 10min /90stC//obr.wsteczne 2
Przełożyć do gorących słoików
Mnie wyszły 3 słoiki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...