piątek, 21 października 2016

Chatney z żurawiny

500 g. świeżej żurawiny
2 cebule czerwone ok180-200 g.
1 duże jabłko ok.200 g.
100 g.octu balsamicznego
100 g. cukru
20 g. Imbiru świeżego
4 ząbki czosnku
50 g. Oleju rzepakowego
1 łyżeczka białej gorczycy
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki  chili lub płatków chili  (ja dałam płatki)
-Imbir obrać i pokroić na kawałki wrzucić do naczynia z czosnkiem i miksować 3s/obr.8
-Dodać cebule przekrojoną na pół 5s/obr.5
-Dodać żurawine i obrane bez gniazd jabłko 5s/obr5
-Dodać resztę składników i wymieszać kopystką
Ustawić 20min/120stC/obr.2

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...