sobota, 6 sierpnia 2016

Sok z wiśni na zimę

  Tym sposobem robiłam z sok z truskawek i czarnej porzeczki tyle że do porzeczek i truskawek trzeba dodać wody  100-200g wystarczy.Wiśnie drylowałam słomką ,pomysł od koleżanki i choć mam drylownice to jednak słomką poszło zdecydowanie szybciej.

1,5 kg wiśni
750 g cukru lub ksylitolu
Sok po drylowaniu wiśni nie więcej niż 400g

Wiśnie dryluje na  durszlaku ustawionym na  głębszym naczyniu talerzu

Do naczynia TM wlewam sok
Umieszczam w środku koszyk i wsypuje 600g wiśni +300g cukru
Resztę wiśni i cukru umieszczam w naczyniu do varomy
ust.30min/varoma/obr.2 wsteczne.
Sok przelewam do  słoików które wypiekam  w


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...