Tym sposobem robiłam z sok z truskawek i czarnej porzeczki tyle że do porzeczek i truskawek trzeba dodać wody 100-200g wystarczy.Wiśnie drylowałam słomką ,pomysł od koleżanki i choć mam drylownice to jednak słomką poszło zdecydowanie szybciej.
1,5 kg wiśni
750 g cukru lub ksylitolu
Sok po drylowaniu wiśni nie więcej niż 400g
Wiśnie dryluje na durszlaku ustawionym na głębszym naczyniu talerzu
Do naczynia TM wlewam sok
Umieszczam w środku koszyk i wsypuje 600g wiśni +300g cukru
Resztę wiśni i cukru umieszczam w naczyniu do varomy
ust.30min/varoma/obr.2 wsteczne.
Sok przelewam do słoików które wypiekam w
1,5 kg wiśni
750 g cukru lub ksylitolu
Sok po drylowaniu wiśni nie więcej niż 400g
Wiśnie dryluje na durszlaku ustawionym na głębszym naczyniu talerzu
Do naczynia TM wlewam sok
Umieszczam w środku koszyk i wsypuje 600g wiśni +300g cukru
Resztę wiśni i cukru umieszczam w naczyniu do varomy
ust.30min/varoma/obr.2 wsteczne.
Sok przelewam do słoików które wypiekam w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.